Ingredienten:
4 eetlepels olijfolie
1 kg lamsrug
5 stuks knoflookteentjes
4 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
1/2 theelepel zout
250 gram gemengde soepgroente (wortel, prei, ui, selderij)
100 ml rode wijn
Bereidingswijze:
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Fijn gesneden knoflook vermengen met de olijfolie en de provençaalse kruiden. Lamsrug droogdeppen en insmeren met kruiden olie mengsel en 20 minuten laten marineren. Het vlees aan alle zijde dichtschroeien in een pan. Vlees uit de pan nemen en de fijngesneden soepgroente aanzetten het braadvet. Afblussen met de rode wijn.
Het vlees toevoegen aan het groentemengel en in de voorverwarmde oven het vlees ongeveer 35 minuten braden. Tussentijds het vlees overgieten met het braadvocht.
Het gare vlees in een stuk aluminium folie draaien en 10 minuten laten rusten. Het braadvocht met de groente mixen tot een gladde saus. Is de saus te dik dan kun je een scheut wijn of groentebouillon toevoegen. Snij het vlees in dunne plakken en serveer met de groente/wijnsaus, gebakken aardappels en gesmoorde courgette.
Wijntip: Een lichtgekoelde Pinot Noir.