Ingredienten:
- 6 teentjes knoflook (gepeld)
- 2 rode pepers (in stukken, zonder zaadjes)
- 100 gram verse gember (geschild, in stukken)
- 75 milliliter arachideolie
- 1 kilogram lamsvlees (in blokjes)
- 8 kardemompeulen
- 1 kaneelstokje
- 10 peperkorrels (gekneusd)
- 2 laurierblaadjes
- 2 uien (gesnipperd)
- 0.5 theelepel kruidnagelpoeder
- 0.25 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 300 milliliter kippenbouillon
- 125 milliliter volle yoghurt
- 1 bosje koriander (fijngehakt)
Bereidingswijze:
Pureer de knoflook met ½ theelepel zout, de pepers en gember tot een currypasta. Verhit de olie en bak hierin het vlees goudbruin. Schep het vlees uit de pan.
Doe de kardemom, kaneel, peperkorrels en laurier in de pan en fruit ½ minuut. Bak de de ui 1-2 minuten mee. Roer de currypasta erdoor en bak deze kort mee. Schep de kruidnagelpoeder, cayennepeper, paprika-, koriander- en komijnpoeder met het vlees erdoor.
Giet de bouillon erbij en stoof afgedekt circa 1,5 uur, tot het vlees zacht is. Neem het deksel van de pan en voeg al roerend lepel voor lepel de yoghurt toe zodat de saus iets dikker wordt.
Verwijder de kardemompeulen, het kaneelstokje en de laurierblaadjes. Bestrooi de curry met de koriander. Lekker met naanbrood of rijst en komkommersalade.
Wijntip: een fris, fruitige Sämling 88