Ingrediënten:
8 groene asperges in stukjes
1 rode paprika in reepjes
1 gele/oranje paprika in reepjes
1 courgette in halve maantjes
1 aubergine in blokjes
1 bakje champignons in vieren
2 rode uien in grove stukken
10 peulen in schuine stukken
5 cherrietomaatjes gehalveerd
100 gram krielaardappeltjs
Marinade
2 el Aceto balsamico
50 ml olijfolie
enkele druppels citroensap
4 tenen knoflook in grove stukken
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 laurierblaadjes
Peper en zout uit de molen
Bereidingswijze:
Breek de onderste stukken van de asperges af. Voorzichtig dan knapt ie op het malse breekpunt.
Zorg dat al je groente gewassen is voor je gaat snijden. Klop de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
Schep de marinade door de gesneden groente en laat deze 2 uur staan.
Doe de groente in een vuurvaste schaal en grill je groente in een bol barbeque of oven.
Na een kwartiertje alles even omscheppen en na ongeveer een half uur is het voldoende gaar. Proef even een stukje want je persoonlijke smaak speelt nogal mee. De een wil het knapperig, de ander iets gaarder.
Wijntip: Heerlijk bij de BBQ met een lekker glas Kiss Neuburger Leithaberg DAC