Ingrediënten:
4 ganzenborsten zonder bot.
2 eetlepels vloeibare honing.
1 eetlepel bakboter.
125 ml sinaasappelsap.125 ml rode wijn (St. Laurent).
1 eetlepel citroensap.
1 eetlepel sinaasappeljam.
2 sinaasappels.
1 theelepel maïzena.
Peper & zout.
Bereidingswijze:
De ganzenborsten wassen en droogdeppen. Inwrijven met zout en peper en het vlees met een kwastje met honing bestrijken.
De bakboter in een grote pan verhitten en ganzenborsten hierin in 10 minuten rondom krokant bruin bakken.
Het sinaasappelsap mengen met de wijn,het citroensap en de jam en toevoegen aan het vlees.
Het deksel op de pan doen en het vlees 10 minuten in de saus laten smoren.
Ondertussen de sinaasappels met een scherp mes dik schillen zodat het witte vel meegeschild wordt.
De partjes voorzichtig tussen de vliesjes wegsnijden.
De maïzena met een beetje koud water glad roeren.
De ganzenborsten op een voorverwarmde schaal leggen.
Het maïzenapapje door de saus roeren en deze even laten koken.
De sinaasappelpartjes toevoegen en in de saus opwarmen.
De ganzenborsten in plakken snijden en met de saus op borden verdelen.
Direct opdienen.
Serveer hierbij een langkorrelige wilde rijst of traditionele rode kool met aardappelpuree-of kroketjes.
Wijntip: Heerlijk met een glas St. Laurent