Ingredienten:
6 Forelfilets
250ml kookroom
2 eieren
1 citroen
300 gram Champignons
170ml Crème fraîche
4 blaadjes diepvries blader- of strudeldeeg
1 tomaat
2 sjalotjes
50 gram champignons
125ml kookroom
150ml visbouillon
200ml witte wijn
Boter
Peper/zout
Bereidingswijze:
Snijd twee forelfilets in kleine stukjes. Verwerk fijngehakte filets met room, ei, zout, peper en citroensap in een keukenmachine tot een farce – alle ingrediënten moeten goed gekoeld zijn.
Maak de champignons schoon, hak ze fijn en kook met de Crème fraîche tot er een dik mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit tot een vierkanten lap. Drapeer de bladerdeeg in een ronde vorm, zorg ervoor dat het bladerdeeg groot genoeg is dat je hem nog netjes kunt sluiten. Verdeel de helft van de farce in de bakjes, leg er een laag paddenstoelenpuree op en leg er 1 stuk forelfilet op. Werk af met de farce en paddenstoelenpuree. Sluit de bovenkant met de overhangende bladerdeeg. Haal de pakketjes uit de vorm en leg deze op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met het resterende losgeklopt ei en bak 18 minuten in de oven.
Voor de saus: blancheer, schil, ontpit en snij de tomaat in kleine stukjes. Pel en snipper de sjalotten. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Kook de room met de bouillon, wijn, sjalotten, tomatenblokjes en champignons tot het vocht tot de helft is ingekookt. Giet de saus door een zeef, meng er een beetje boter door, breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Wijnsuggestie: een frisse, fruitige rosé.