Ingrediënten:
Voor de vulling;
150 gram witte chocolade
50 gram Kürbiskernöl
250 ml geklopte slagroom
1 stuk eidooier
1 stuk ei
2 eetlepels rum
1 eetlepel abrikozenlikeur
2 blaadjes gelatine
30 gram Pompoenpitten
1 eetlepel Honing
Snufje zout
Poedersuiker
Voor de Soezen;
100 gram melk
100 gram water
100 gram bloem
100 gram boter
4 stuks eieren
Bereidingswijze:
Pompoenpitten karamelliseren met honing en laten afkoelen. Chocolade au bain Marie smelten. Een papje maken van het ei, de eidooier, de kürbiskernöl, de rum en de abrikozenlikeur. Papje toevoegen aan gesmolten chocolade. Gelatine uitknijpen en licht verwarmen en toevoegen aan geheel. Massa koud kloppen met een snufje zout en daarna geklopte slagroom toevoegen.
Gecarameliseerde pompoenpitten fijn hakken en toevoegen aan massa. Geheel koud zetten en laten opstijven.
Breng het water met de boter en de melk aan de kook. Besmeer intussen de bakplaat met boter en bestuif met bloem. Zeef de patentbloem en voeg deze in 1 keer bij het kokende vocht en roer het van het vuur af goed door elkaar.
Zet de pan 30 tellen op een laag vuurtje, dit om het deeg te laten garen.
Laat het deeg iets afkoelen, voeg nu een ei toe en roer net zolang tot het in zijn geheel is opgenomen. Herhaal dit tot dat alle eieren zijn verwerkt en het deeg goed van dikte is.
Spuit nu met de spuitzak ong. 20 soezen op de bakplaat en bak ze in 25 minuten af op 200 gr.
Laat de soezen op een rooster afkoelen en vul deze met de mousse.
Voor serveren bestrooien met poedersuiker.
Wijnsuggestie: Een glas Muskateller