Ingrediënten:
4 hele forellen
6 eetlepel druivenpitolie
4 stuks knoflookteentjes
300 gram verse spinazie
1 eetlepel Balsamico wit
1 theelepel honing
1 theelepel citroensap
2 eetlepels fijne mosterd
125 ml witte wijn
Bereidingswijze:
Forellen uitwassen en drogen. Daarna, van binnen en buiten, inwrijven met zout en peper. De spinazie bladeren kort blancheren. De spinazie met de knoflook en 1 eetlepel druivenpitolie vermengen en de forellen hiermee vullen.
De buitenkant van de Forel instrijken met de overgebleven olie en de gevulde forellen in een vuurvaste schaal leggen. 10 minuten in de oven bij 200 graden.
Het uitgetreden vocht zeven en vermengen met de honing, balsamico. mosterd en de wijn. Hiermee de forellen bedruipen en nog 10 minuten in de oven zetten. Serveer de forellen met brood, witte rijst of gekookte peterselie aardappeltjes.
Wijnsuggestie: een fruitige Johanniter