Ingrediënten:
750 gr verse witte asperges
250 gr gekookte schouderham, grote plakken
250 gr jong belegen kaas, grote plakken
100 gr bloem
100 gr paneermeel
2 eieren
Zonnebloemolie
Roomboter
Zeezout
Bereidingswijze:
Schil de asperges en snijdt de onderkanten weg. Blancheer de asperges 4 minuten in kokend water met een snufje zout. Laat de asperges uitlekken en droog ze op een stuk keukenpapier. Neem 2 asperges en wikkel er een plak kaas omheen, daaroverheen een plak ham en steek vast met een prikker. Kluts de eieren en haal pakketjes eerst door bloem, dan door eimengsel en tenslotte door paneermeel. Doe ruim olie in een pan en bak de ‘cordon bleu’ totdat de buitenlaag krokant en mooi bruin is. Leg even op keukenpapier en laat kort uitlekken. Serveer als voorgerecht op een bedje van voorjaarssalade.
Wijnsuggestie: een frisse Sauvignon Blanc