Ingrediënten:
- 750 gr aardbeien
- 2 pakken lange vingers (van 175 gr)
- 4 eieren (verse)
- 500 gr mascarpone
- 50 + 60 gr suiker
- 1 tl vanille extract
- 50 ml vlierbloesemsiroop
- 250 ml chocolade likeur
- 75 gr witte chocolade
Bereidingswijze:
Splits de eieren in 4 eidooiers en 3 eiwitten. Klop in een mengkom met een mixer de eidooiers samen met 50 gram suiker in 5 minuten tot een romig mengsel. Voeg de mascarpone en 1 theelepel vanille-extract toe en klopt tot een glad mengsel. Zet even apart.
Klop in andere mengkom de eiwitten stijf. Voeg daarna eetlepel voor eetlepel de rest van de suiker (60 gram suiker). Wacht tot je de volgende eetlepel toevoegt dan weet je zeker dat de suiker goed is opgenomen in het eiwit. Spatel het eiwit door het mascarpone mengsel tot een gladde crème. Probeer de crème luchtig mogelijk te houden.
Haal de kroontjes van de aardbeien. Pureer 2/3 van de aardbeien tot een gladde massa. Halveer de overige aardbeien. Schenk de chocoladelikeur in een lage schaal. Doop de lange vingers 1 voor 1 in het mengsel. Haal ze uit de schaal en begin met het opbouwen van de tiramisu.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een rijtje lange vingers. Verdeel de helft van de aardbeienpuree over de lange vinger en schep de helft van het mascarpone mengsel er over en strijk het egaal en glad. Bedek opnieuw met een rijtje lange vingers. Verdeel de rest van de aardbeien puree en de overige helft van het mascarponemengsel. Beleg ook de bovenkant van de tiramisu met de halve aardbeien. Zet 2 uur in de koelkast, zodat hij goed stevig wordt.
Garneer de aardbeien tiramisu vlak voor het serveren met witte chocoladeschaafsel.
Wijnsugestie: een lekker frisse fruitige rosé