Ingredienten:
400 gram zure haring
700 gram aardappels
150 gram witte bonen
1 snufje zout
1 snufje peper
Voor de marinade:
1 stuk ui
3 stuks augurken
1 eetlepel kappertjes
6 eetlepels azijn
3 eetlepels olie
250ml zure room
1 theelepel suiker
1 snufje zout
Bereidingswijze:
De haringen uit laten lekken en in kleine blokjes snijden. Aardappels in zout water koken en in blokjes snijden. De haringblokjes met de aardappelblokjes en de uitgelekte witte bonen vermengen. Op smaak brengen met peper en zout.
Marinade maken van fijngehakte augurk, kappertjes, fijngesneden ui, zure room, suiker, azijn en olie. Marinade op smaak brengen met zout en peper.
Haring, bonen, aardappelsalade mengen met de marinade en minimaal 2 uur in de koelkast laten staan. Nog een beetje versgehakte peterselie toevoegen en serveren met brood en augurk.
Wijntip: Een mooie frisse Weissburgunder