Ingrediënten:
1,5 kg beenham met zwoerd zonder bot
zout
peper
1 theelepel kummel
1/4 liter groentebouillon
2 uien
2 teentjes knoflook
2 tomaten
Bereidingswijze:
De Römertopf® minimaal 4 uur in het water zetten. De zwoerd van de beenkam kruislings insnijden en de ham rondom kruiden met zout, peper en kummel. De ham met de zwoerd naar beneden in de Römertopf® leggen, 1/4 l bouillon toevoegen en 45 minuten in de oven van 200° laten smoren. Het vlees omdraaien (zwoerd naar bovenzijde) en de gesneden uien, knoflook en gepelde gesneden tomaten langs het vlees verdelen. Eventueel nog iets bouillon toevoegen. Het vlees, afdekt, 60 minuten verder laten garen in de oven. De deksel van de Römertopf® verwijderen, de temperatuur van de oven verhogen naar 230° en de zwoerd, in 30 minuten, krokant braden. Vlees uit vorm nemen en in plakken snijden en overgieten met jus uit de Römertopf®.
Wijntip: Grillmaier Rosé vom Blauen Zweigelt