Ingredienten:
Gehaktrolletjes
- 500 g gehakt wild (hert, edelhert of wild zwijn)
- 10 g zout
- Peper naar smaak
- Paprikapoeder naar smaak
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 100 milliliterwater
Ovengeroosterde pompoen
- 1 kleine Hokkaido-pompoen
- 1 takje rozemarijn of tijm
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
- Komijn naar smaak
- 80 g feta
- Geroosterde pijnboompitten
- 4 theelepels honing
- Rucula sla
Komkommersalade met peper en citroen
- 1 komkommer, in plakjes
- Sap van 1 limoen
- Ongeveer 4 eetlepels witte balsamicoazijn
- 2 eetlepels neutrale plantaardige olie
- Zout naar smaak
- Een snufje suiker
- Een beetje gehakte knoflook
Bereidingswijze:
Hak de ui en knoflook fijn. Kook ze ongeveer 1 minuut in 100 ml water en laat ze vervolgens volledig afkoelen. Doe het gehakt in een keukenmachine en breng royaal op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Voeg het afgekoelde uienwater toe. Kneed het mengsel 2-3 minuten tot het glad en elastisch is. Vorm met vochtige handen kleine gehaktrolletjes van het mengsel en leg ze in een licht ingevette schaal. Laat u de gehaktrolletjes minimaal 2 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast rusten. Haal ze uit de koelkast en breng ze op kamertemperatuur. Gril of bak de gehaktrolletjes op middelmatig vuur goudbruin en gaar.
Voor de ovengebakken pompoen:
Was de pompoen grondig (niet schillen!), snijd hem in vieren en verwijder de pitten. Snijd hem vervolgens in hapklare partjes. Meng de pompoenpartjes goed met olijfolie, de kruiden en de honing. Leg de gemarineerde pompoen in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd of verkruimel de feta en strooi deze samen met de pijnboompitten over de pompoen. Bak 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C, tot de pompoen zacht en lichtbruin is.
Voor de komkommersalade :
Meng alle bereide ingrediënten in een kom tot een frisse, knapperige salade. Laat de salade even staan voor het serveren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveer de lauwwarme pompoen met de gehaktrolletjes op een bedje van rucula. Laat de overtollige dressing van de komkommers afdruipen en serveer deze appart.
Wijnsuggestie: een mooie volle Blaufränkisch







