Ingredienten:
300 gram kalkoenfilet
2 cm verse gember
2 knoflokkteentjes
50ml Sojasaus
1/2 rode peper zonder zaadjes
4 schijven verse ananas
1 eetlepel wokolie
Peper/zout
Bereidingswijze:
De kalkoenfilet in fijne reepjes/blokjes snijden. De gember en de knoflookteentje schoonmaken en fijn hakken. Meng de sojasaus, zout, peper, fijngesneden rode peper, knoflook en gember en marineer hierin de kalkoenreepjes (minstens 1 uur in koelskast).
Maak de ananas schoon en snijdt deze in kleine blokjes.
Het vlees uit de marinade halen en goed laten uitdruipen. De olie in een pan verhitten en de kalkoenblokjes aanbraden. Ananasblokje toevoegen en afblussen met de rest van de marinade. Vlees gaar laten worden en marinade helemaal laten verdampen. Serveren met witte rijst en pittige komkommers.
Wijntip: Een Muskateller met een beetje restzoet.