Ingrediënten:
400 gram spaghetti
250 gram cherrytomaatjes
500 gram Pfifferlingen / Cantharellen
2 eetlepels notenolie
1 rode peper
4 teentjes knoflook
1 takje tijm
1 takje salie
75 ml kookroom
75 ml witte wijn
peper/zout
Bereidingswijze:
Borstel de paddenstoelen schoon, snij ze eventueel kleiner. Was de tomaten en verwijder de kroontjes en halveer deze. Snij de chilipeper (zonder de zaadjes) in ringen. Spoel de tijm en de salie, schud goed droog en hak de kruiden grof. Pel en snipper de knoflookteentjes. Fruit ze glazig in een scheutje notenolie. Doe er de paddenstoelen bij en stoof even mee, tot het vocht van de paddenstoelen bijna helemaal verdampt is. Voeg de gehalveerde tomaatjes en de chilipeper bij de paddenstoelen. Roerbak 1 minuutje. Giet er de witte wijn en room bij. Laat op matig vuur 7 tot 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout. Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de tagliatelle en de paddenstoelensaus. Warm nog even door. Verdeel de pasta over warme borden. Werk af met de gehakte kruiden.
Wijnsuggestie: Een typische Oostenrijkse Blauburger.