Ingrediënten:
90 gram roomboter
40 gram poedersuiker
3 eidooiers
60 gram Calebaut couverture
1½ hard broodje zonder korst
melk
60 gram gemalen walnoten
50 gram paneermeel
3 eiwitten
Voor de chocoladesaus:
250 gram Calebaut couverture
200 gram suiker
250 ml water
4 cl cognac
250 ml slagroom
Bereidingswijze:
Boter en poedersuiker crèmig kloppen. De eidooiers één voor één toevoegen. Het in melk gelegde broodje door een zeef wrijven. De broodmassa, de gemalen noten, de gesmolten couverture en de helft van het paneermeel onder de botermassa mengen. De stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig onderdoor spatelen.
Kleine vormpjes met boter insmeren en bestuiven van paneermeel. Vormpjes voor ¾ vullen en in een waterbad in een oven van 170°C in 30 minuten garen.
Voor de chocoladesaus de couverture met water en suiker opkoken, slagroom en cognac toevoegen.
De ‘koekjes’ uit de vormpjes op het bord leggen.
Overgieten met chocoladesaus, afgarneren met een toef slagroom en genieten maar.
Wijnsuggestie: Een mooie Beerenauslese of een Traminer met restzoet