Ingrediënten:
- 1⁄2 ltr. melk
- 240 gr. bloem
- 3 eieren
- 4 eetlepels suiker
- zout
- een beetje boter
- een beetje rum
- citroensap
- eventueel rozijnen naar smaak
- Zwetschkenröster (pruimencompote)
Bereidingswijze:
Besprenkel de rozijnen met de rum. Meel en melk, samen met wat citroensap, goed mengen in een kom. Voeg een snufje zout toe. Scheid de eieren, bewaar de eiwitten en meng de dooiers door het beslag. Laat het beslag ca. 30 minuten rijzen. Sla daarna de eiwitten stijf met de suiker en spatel ze voorzichtig door het beslag. Laat de boter smelten in een koekenpan met een anti-aanbaklaag. Giet het beslag erin, strooi de rozijnen erover en bak de Kaiserschmarrn ca. 4-5 minuten op matig vuur, tot de bodem goudgeel is. Keer dan de Kaiserschmarrn en bak de andere kant goudgeel. Met twee vorken of pannekoekenmessen in kleine stukjes trekken (niet snijden).
Leg het op een voorverwarmd bord, bestrooi ze dik met poedersuiker en serveer met Zwetschkenröster.
Wijntip: Netzl Beerenauslese