Ingredienten:
16 groene asperges
1 kropje botersla
50 gr rucola
1/2 kropje rode sla
100 gr kippenlevertjes
0,1 dl witte wijnazijn
4 el olijfolie
2 gesnipperde sjalotjes
3 el honing (lavendel)
mozzarella
peper en zout naar smaak
1 appel
Bereidingswijze:
Schil de asperges en kook ze beetgaar. Schil de appel en snijd deze in stukjes. Maak in de keukenmachine een vinaigrette van de azijn, de sjalotjes, de appel, de honing, de olijfolie, peper en zout. Hou 1/4 van de vinaigrette achter (voor de sla) en leg in het overige deel de in stukjes gesneden warme asperges en laat ze circa 2 uur marineren.
Was de slasoorten, scheur ze in kleine stukjes en meng er een beetje vinaigrette door. Bak de kippenlevertjes in olie en houd ze warm.
Verdeel de sla over de 4 borden en drapeer daar de aspergestukjes en de in stukjes gesneden levertjes op. Bovenop een beetje in stukjes gescheurde Mozzarella. Op het laatst nog een beetje grof gemalen zout en peper over het gerecht.
Wijnsuggestie: een stevige Weissburgunder of Roter Veltliner