Sterk groeiende wijnexport Oostenrijk

Ondanks een geringe vermindering in volume, overtreft de export in 2017 alle verwachtingen: met een flinke verhoging van de exportwaarde naar 158,6 miljoen euro. Hiermee heeft Oostenrijk voor het eerst de 150 miljoen grens overschreden. Ook de gemiddelde prijs per liter bereikte de hoogste prijs ooit met 3,39 euro per liter.

Recordcijfers, ondanks vermindert volume.
Zoals verwacht zorgde de geringe wijnoogst van 2016 tot een vermindering van het exportvolume voor Oostenrijkse wijn naar 46,8 miljoen liter. Dit betekende een vermindering van 3,3 % ten opzichte van het vorige jaar. Dit slechte nieuws werd echter gecompenseerd met goed nieuws. Er is sprake van een opmerkelijke stijging van de totale exportwaarde.  Met de record som van 158,6 miljoen euro’s kan Oostenrijk een indrukwekkende stijging van 7,4 % noteren.

Bijzonder positieve ontwikkelingen in verkoopcijfers tonen vooral de Scandinavische landen en de Benelux. Ook werd voor het eerst meer dan een miljoen liter Oostenrijkse wijn geëxporteerd naar het Groot Brittannië. Tevens speelden niet Europese landen zoals China, Canada en Rusland een belangrijke rol in de indrukwekkende exportresultaten en de stijging van de gemiddelde prijs per liter. De exportcijfers voor Amerika bleven stabiel.

Deze verkoopcijfers bevestigen dat Oostenrijk een goede koers vaart met betrekking tot de positionering van Oostenrijkse wijn in de sterk concurrerende internationale markt. Oostenrijk heeft de afgelopen decennia gekozen voor een positionering van Oostenrijkse wijn als zijnde een hoogwaardig niche product. Met de uitzonderlijk goede oogst van 2017 heeft Oostenrijk grote kans de in 2017 bereikte mijlpalen in 2018 te overtreffen.

   Origineel Duits bericht is te lezen op:  www.oesterreichwein.at

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *