Ingrediënten:
50 gram wortelen
50 gram gele bietjes
250 gram gekookt rundvlees (Tafelspitz)
500 ml runderfond
4 eetlepels wijnazijn
30 gram gelatine
250 gram gare Käferbonen
6 eetlepels pompoenpitolie
1 gele ui
2 radijsjes
zout / peper
Bereidingswijze:
Schil de wortels en de gele bieten, kook ze beetgaar en snij ze in kleine blokjes. Snijd het gekookte rundvlees in kleine blokjes.
Breng de rundvleesfond royaal op smaak met zout, peper en azijn.
Week de gelatine in een beetje koud water, knijp het uit en roer het erdoor.
Spoel de Käferbonen af met koud water, laat ze uitlekken, meng ze met de groente- en vleesblokjes en doe ze in een rechthoekige bakvorm bekleed met huishoudfolie. Giet de bouillon erover en zet ongeveer 5 uur in de koelkast tot de gelei stevig is.
Haal de Sulz uit de vorm, snij in plakjes en schik op borden. Zout en peper, besprenkel met azijn en pompoenpitolie en garneer met uienringen en dun gesneden radijsjes.
Wijnsugestie: een glas fruitige Rosé