Ingredienten:
2 Stuks Lamsschenkels
3 Stuks Winterpeen
1 Stuks Knolselderij, klein
200 gram Kastanje champignons
20 Stuks Gedroogde pruimen
1 Stuks Ui
2 EL Peterselie, fijngehakt
1 TL Knoflookzout
Ingrediënten voor de marinade
1/2 liter rode wijn, droog
3,5 EL Honing
2,5 EL sojasaus
1 TL Bouillonpoeder
Zout / peper
Ingrediënten voor de kruidige aardappelen
0,75 kg Vastkokende aardappelen
3 EL boter
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
1 EL oregano
1,5 TL Karwijzaag, gemalen
1 TL Zout
0,5 TL peperkorrels
0,5 TL paprikapoeder
Bereidingswijze:
Voor de marinade meng je alle ingrediënten door elkaar en laat u het geheel ongeveer 1 uur op kamertemperatuur met de lamsschenkels marineren.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in ringen en de champignons in dunne plakjes. Snijd de wortelen en selderij grof en doe ze, samen met de gedroogde pruimen, in de braadslee. Voeg de schenkels met de marinade toe. Bestrooi het geheel met knoflookzout en laat het afgedekt 1,5-2 uur stoven, afhankelijk van de grootte van de schenkels. Bedruip de schenkels geregeld met het braadvocht.
Kook ondertussen de aardappelen in water tot ze bijna gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Hak ondertussen de kruiden fijn, maal de karwijzaadjes fijn in een vijzel en maal de peper grof. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aardappelen krokant. Voeg op het laatste moment de kruiden toe.
Haal de lamsbouten uit de braadslede, zeef de groente uit het braadvocht en serveer beide met de kruidenaardappelen.
Wijnsugestie: een prachtige St. Laurent