Weingut Lorenz

Het wijngoed Lorenz van de familie Pronegg ligt aan de zuidkant van Kitzeck in het Sausal. Kitzeck is de hoogst gelegen wijnbouw gemeente (564m) in Europa, en is omgeven door een prachtige natuur. Deze aantrekkelijke omgeving verleidt bezoekers iedere keer weer om hier terug te keren. De wijnen van wijngoed Lorenz worden op de klassieke wijze uitgebouwd. Dit betekent vooral, fris, fruitig en uitgebalanceerde zuren. In de recent gerenoveerde kelder ruimtes rijpen de wijnen zowel in roestvrijstalen tanks als ook in eiken ho uten vaten.

Al meer dan 500 jaar bewerkt de familie Pronegg de wijngaarden, die zich op steilste zuidhellingen bevinden. De combinatie van gewasbescherming, wijnstok veredeling, consequente snoeiwerkzaamheden en een zelf opgelegde volume beperking, is de basis voor kwaliteit en succes.

Gerti, de goede fee van de familie, bekommert zich steeds om het welzijn van de gasten. Tot haar taak behoort niet alleen de bedrijfsvoering van de Buschenschank en het pension met de daarbij behorende administratieve werkzaamheden, maar zorgt zij ook voor de prachtige bloemen tuin rondom het huis. Haar man Hansi is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden in de wijngaarden en de landerijen. Het stoken van “Schnaps” is een van zijn grootste hobby’s. Zoon Michael is niet alleen verantwoordelijk voor de vinificatie van de karaktervolle wijnen, maar ook voor de verkoop en marketing, het rondleiden van bezoekers en de proeverijen. Zijn echtgenote Michaela helpt schoonmoeder Gerti bij de Buschenschank werkzaamheden en is verantwoordelijk voor de reserveringen. Tevens helpt zij haar man met de administratie en staat hem terzijde bij presentaties. Patrick Pronegg heeft zich volledig op zijn verkoop talent toegelegd en is begin 2008 overgestapt naar de Uniqa Verzekeringsmaatschappij. Maar daar waar nodig, biedt hij in het bedrijf de helpende hand. Zijn echtgenote Heidi verzorgt de boekhouding en hun beide kinderen Johanna en Stefan voelen zich verantwoordelijk voor het wel en wee van de kleinere gasten die in het pension verblijven.

Kenners roemen de Lorenz Winzersekt, de Weissburgunder, de Sauvignon Blanc Sausal en de Zweigelt. Maar m.n. de Riesling T.B.A. wordt een top wijn genoemd. De Steiermark wordt ook wel het “Groene hart van Oostenrijk” genoemd.

Klik hier voor de wijnen van Weingut Lorenz

Voor meer informatie: www.weingut-lorenz.at