Sektkellerei Szigeti

Eeuwenoude kennis uit de Champagne,
gekoppeld aan de allernieuwste techniek en ideeën.

Op die manier produceren de gebroeders Szigeti de mooiste sekt en frizante in Gols aan de Neusiedlersee. In 1991 namen zij het wijnbouwbedrijf van hun ouders over en dat was het begin van een nieuwe sekt cultuur. In Frankrijk, daar waar de allerbeste schuim wijn van de wereld thuis is, werd de sekt bottelarij bedacht en ontworpen. Sindsdien is de sekt bottelarij Szigeti door hun nieuwe – en met nadruk fruitige – sekt, een bekend merk op de internationale markt.

De basis filosofie van de gebroeders Szigeti is, dat alleen de beste inheemse kwaliteit wijnen voor de productie van hun sekt worden gebruikt.
De productie van sekt is voor de familie Szigeti geen mysterieuze tovenarij, maar harde, serieuze arbeid in de wijngaarden en in de kelder. Door de vele zonuren in het pannonische oosten van Oostenrijk verkrijgen de druiven de hoogste kwaliteit.
De charme van de druivensoort karakteristieke sekt ligt in de aromatische smaak en het uitgesproken fruitige boeket. Sekt van het huis Szigeti is hoogstaand, aangenaam om te drinken en fijn op tong prikkelend. De producten werden al vaker onderscheiden bij internationale beoordelingen.

Over goede smaak valt niet te twisten. Men proeft het gewoonweg. En bij een kwaliteit sekt van het huis Szigeti smaakt de druivensoort rasechte sekt naar de desbetreffende druif en is verkwikkend door zijn levendige, elegante pareltjes. De sekten van Szigeti zijn uniek en enig in zijn soort.

Klik hier voor de wijnen van Sektkellerei Szigeti

Voor meer informatie: www.szigeti.at