“Rode-, witte-, en dessertwijnen van de hoogste kwaliteit: een fascinerende verscheidenheid als continue uitdaging”.


Dit is het credo van Hans en Christine Nittnaus die sinds 1986 het wijngoed in het Burgenland beheren. De familie Nittnaus produceert al meer dan 300 jaar wijnen en de wijngaarden liggen in Gols, de grootste wijnbouw gemeente van Oostenrijk. Gols behoort tot de wijnregio Neusiedlersee. Het pannonische klimaat met zijn droge, hete zomers en koude winters zorgt voor een lange vegetatie periode. De hoge luchtvochtigheid en de optrekkende mist in de herfst, bevorderen hier regelmatig de “edelrot” (Botrytis cinerea): de basis voor hoge predicaat wijnen zoals Beerenauslesen en Trockenbeerenauslesen.

De löss-, leem-, zand-, en verweringspuin gronden, als ook diepgelegen humusrijke zandgrond oostelijk van de Neusiedlersee, zijn de oorsprong van het variatierijke assortiment van Hans en Christine Nittnaus.

Bijna geen ander wijnbouwgebied in Oostenrijk biedt een zulk grote verscheidenheid aan verschillende wijnen zoals de omgeving van de Neusiedlersee. Het wijngoed van Hans en Christine beslaat ongeveer 30 ha. Het assortiment omvat rode wijnen van Zweigelt tot Blaufränkisch, St. Laurent, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Bij de witte wijnen ligt de nadruk op de soorten Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc en Muskat Ottonel. De zoete en dessert wijnen worden uit de soorten Chardonnay, Riesling, Sämling, Sauvignon Blanc, Welschriesling, Zweigelt, Blaufränkisch en Pinot Noir gevinifieerd.

De wijngaarden zijn in en rond Gols gelegen, waarvan enkele tot de besten van het gebied behoren: Neuberg, Altenberg, Kurzberg, Salzberg, Luckenwald, Gabarinza, Hintenausacker, Obere Wies, Luckenwald, Holzäcker, Edelgrund en Ungerberg.

Leithaberg DAC
Met de jaargang 2010 presenteren Hans en Christine Nittnaus voor het eerst ook een witte en rode Leithaberg DAC Reserve. Met deze beide wijnen, die afkomstig zijn van de westkant van de Neusiedlersee, beschikken zij nu ook over excellente bewaar wijnen van de Leithaberg met DAC status en onderstrepen daarmee hun plezier om verder door te ontwikkelen en te innoveren.

Elke fles is voorzien van een etiket met daarop het geprononceerde logo van het bedrijf. Het laat een gestileerde en geometrisch weergegeven druiventros zien, die een hoge herkenningswaarde met zich meedraagt.

Voor meer informatie: www.nittnaus.net

Toont alle 4 resultaten

Nittnaus Beerenauslese Exquisit Rosé

11,50

Lichtrood met oranje tinten. Fris en fruitig in de neus. De geur doet denken aan aardbeien, bloedsinaasappels, mint-chocolade. Elegant in de mond, goede balans tussen zoetheid en zuurgraad, Een complexe en tegelijkertijd frisse dessertwijn.

Nittnaus Beerenauslese Exquisit Weiss

11,50

Fonkelend strogeel in het glas met een mooie dichtheid.Witte perzik en exotisch fruit in de neus. Intens fruitig in de mond met een uitgebalanceerde zuurgraad. Een heerlijk harmonieuze zoete wijn.

Nittnaus Sauvignon Blanc Obere Wies

11,00

Licht geel van kleur. In de neus aantrekkelijke citrusaroma’s en wat kruidigheid. Vol sappig in de mond met elegant fruit en iets pittigheid. Mooie lange delicate afdronk. Wijn is reeds mooi in balans.

Nittnaus Zweigelt Sunset

9,35

In de neus uitnodigende kersaroma’s. In de mond zure kers, soepel en zachte taninnes. Licht zoetje met een elegante afdronk. Een zeer fruitige rode wijn gemaakt van handgeplukte druiven. Deze wijn doet je denken aan een romantische zonsondergang in Neusiedlersee.