Weingut Kiss bestaat sinds 1837 en is inmiddels al 6 generaties lang in familie bezit. Tot 2001 was de wijnopbrengst uit de 2 hectare aan wijngaarden louter voor eigen gebruik. Hoewel Rudolf en Verena Kiss een volstrekt andere achtergrond (belasting controleur en fysiotherapeute) hebben, beheren zij sinds 2001 het wijngoed vanuit een groeiende interesse en passie voor de wijnbouw. De wijngaarden, die voor het merendeel op de Leithaberg liggen, hebben momenteel een totale oppervlakte van ca. 10 hectare.

Filosofie….

Weingut Kiss is een jong bedrijf met een voor Oostenrijkse begrippen een ietwat afwijkende bedrijfsfilosofie. De bedrijfsvoering is niet primair gericht op groei. En bij de wijnen ligt de nadruk veel meer op rijping en kwaliteitsverbetering dan op hele jonge wijnen die fris en hoog in de zuren zijn. Kiss maakt hoofdzakelijk wijnen met bewaarpotentieel. Deze zijn met hun complexe, volle, krachtige en unieke smaak aangenaam te drinken.

Leithaberg…..

De insteek die Kiss kiest is mede mogelijk door de ligging van de Leithaberg aan de westoever van de Neusiedlersee. De pannonische invloeden (hete zomerse dagen en koele nachten) komen hier volledig tot zijn recht waarbij de Neusiedlersee als een soort temperatuursregelaar optreedt. Dit maakt een lange vegetatieperiode mogelijk die de rijpheid van de druiven ten goede komt met volle, krachtige wijnen als resultaat. Het is niet voor niets dat deze regio wereldwijd bekend staat om z’n zoete wijnen. Mede een grote rol van betekenis speelt de bodemsoort in deze regio. De hellingen van de Leithaberg bestaan uit lagen met schelpenkalk vermengd met oergesteente. Deze “bodemschatten” geven m.n. de droge witte wijnen een uniek en mineraalrijk karakter. In de lager gelegen wijngaarden zorgt de bruine aarde met löss/zand en kiezel bestanddelen voor de complexere en volle aromatische rode wijnen. Vanaf 2012 is voor de Blaufränkisch, de Grüner Veltliner, de Weissburgunder, de Chardonnay en de Neuburger het Leithaberg DAC als kwaliteitskeurmerk van toepassing. De zekerheid dat de wijnen voldoen aan de eisen van het regio typische karakter van deze wijnen.

Weingut Kiss…..

Een wijngoed met een eigen visie, wijngaarden met een bijzondere geologie en een diversiteit aan wijnen met diepgang, mineraliteit en unieke smaak. Kortom, wijnen om te kussen!

Weine die Spass machen

Voor meer informatie: www.weingut-kiss.at

Toont alle 10 resultaten

Kiss Blaufränkisch Bakobel

13,95

Zure kers, preiselbeeren, kruidigheid ​​en zeer aromatisch in de neus. In de mond een volle romige smaak met veel kruidigheid. Een krachtige wijn met finesse en elegantie.

Kiss Frizzante

8,95

Een mousserende witte wijn met vlierbessenbloesem en citrus. Fris fruitig met een elegant zoetje.

Ideaal aperitief met een schijfje limoen en/of een blaadje citroenmelisse.

Kiss Muskat Ottonel

9,50

In de neus een veld viooltjes. Een zeer aromatische wijn met ingetogen zuren. In de mond zeer bloemig. Nodigt, mede door de mooie aroma’s die uit het glas stuiven, uit om heerlijk te genieten.

Kiss Neuburger Leithaberg DAC

10,50

Oostenrijkse specialiteit. In de neus de geur van groene noten en moesappel. In de smaak mooie zachte zuren, citrus, vlierbes en een beetje kruidigheid. Cremig en mondvullend. In de afdronk tonen van honing.

Kiss Pinot Noir Jungenberg

12,50

Het aroma kersen, bramen en een hint van zoethout. In de smaak veel rood fruit, vuursteen, amandel en marsepein. Een prachtige drinkbare Blauer Burgunder (Pinot Noir).

Kiss TBA Neuburger

18,95

Fantastische Trockenbeerenauslese. In de neus aroma’s van rozijnen, pruimen en gedroogd fruit. In de mond rijp en gedroogd fruit en honing. De afdronk is lang, rond en fruitig met aangename zuren.

Kiss Zweigelt Altenberg

12,95

Prachtige donker paarse kleur. In de neus de geur van kersen, morellen en rode bessen. In de mond zwarte kersen, zwarte pruimen. Hoog in de alcohol. Een mooie, stevige rode wijn met een lange afdronk.