Ingrediënten:
Eiwitschuim
4 eiwitten
Snuf zout
125 g fijne suiker
1 el maïzena
Biscuitbeslag:
2 eieren
3 eidooiers
60 g suiker
rasp van ¼ citroen
Snuf zout
60 g bloem
Voor de vulling:
450 ml slagroom
40 g suiker
1 zakje slagroomversteviger
125 g abrikozenjam
125 g verse abrikozen
Poedersuiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe voor het eiwitschuim de eiwitten met het zout in een vetvrije kom en klop alles met een mixer stijf op. Voeg als het eiwit schuimig begint te worden, geleidelijk aan de fijne suiker toe. Klop het eiwit door tot alle suiker is opgelost. Klop tot slot de maïzena door het mengsel.
Doe het eiwit in een spuitzak met een glad spuitmondje van 2 centimeter en spuit 2 keer 3 banen van het eiwitmengsel, van ongeveer 40 centimeter lang (zie foto beneden). Zorg ervoor dat er tussen de banen ongeveer 2 centimeter zit, daar komt zo het biscuitbeslag.
Doe voor het biscuitbeslag de eieren, eidooiers, suiker, de citroenrasp en zout in een kom en klop dit met een mixer zeer luchtig. Zeef de bloem boven het eimengsel en spatel deze erdoor. Doe het biscuitbeslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 2 centimeter. Spuit 2 keer 2 banen van het biscuitdeeg tussen de banen eiwitschuim (zie foto beneden). Bestuif alles met behulp van een theezeefje licht met poedersuiker en bak het geheel 18-23 minuten in de oven. Laat het vervolgens afkoelen.
Doe de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger in een kom en klop deze met een mixer stijf op. Haal een van de twee banen voorzichtig van het bakpapier en keer deze om. Bestrijk ‘m met de abrikozenjam, strijk daar de slagroom op en verdeel daar de verse kleingesneden abrikozebn over. Bedek het met de andere baan en bestuif de kardinalschnitten tot slot met poedersuiker.
Wijnsuggestie: een edelzoete wijn uit de Neusiedlersee