Wijn van de maand
Bioweingartnerei Grillmaier Zweigelt Reserve 2018

Mooie donkerrode reflecties. Rijpe kersen en rode bessen in de neus, tonen van gezaagd hout en een naaldbosbodem. Kruidige tonen van dennen en naaldhout en rode bessen in de mond.

Deze maand betaal je geen € 11,50, maar slechts € 10,50 per fles.

Delicate wijnen van superieure kwaliteit!

Ons aanbod is gebaseerd op een zorgvuldige selectie van zowel producenten als wijnen. Wij bieden een afspiegeling van de meest voorkomende, maar ook typisch inheemse Oostenrijkse druivensoorten en wijntypes uit de verschillende wijnregio’s.
Wijnen dus met regionale kenmerken naar druivensoort en bodem, elk met een herkenbare identiteit en bijzonder karakter.

Magazijn opruiming, slechts enkele flessen op voorraad.
Aanbieding!

Bauer Gelber Muskateller Hasenecken

10,35 9,00

De Gelber Muskateller heeft een aromatische neus, met kruidige aroma’s van appel en peer. In de mond is deze witte wijn soepel met lichte zuren. De fruitige smaak sluimert door en vormt een aantrekkelijke afdronk.

Aanbieding!

Schneeberger Muskateller

11,50 9,75

In de neus de typische muscat tonen. In de smaak een mix van exotisch fruit, kruiden, mandarijnen, mint, citroen en een beetje passievrucht. Een ronde en uitgebalanceerde wijn.

Aanbieding!

Kiss Muskat Ottonel

9,50 7,50

In de neus een veld viooltjes. Een zeer aromatische wijn met ingetogen zuren. In de mond zeer bloemig. Nodigt, mede door de mooie aroma’s die uit het glas stuiven, uit om heerlijk te genieten.

Aanbieding!

Netzl Gelber Traminer

12,50 10,00

Zeer aromatische lichtgele wijn met in de neus de geur van rozenblaadjes, viooltjes en lychee. Mooie ronde smaak met een zachte kruidigheid en veel tropisch fruit. Droog gevinifieerd. Exotische wijn met een lange afdronk en een zacht bittertje.

Aanbieding!

Schneeberger Sauvignon Blanc Kittenberg

17,50 13,00

Van de wijngaard Kittenberg, welke niet alleen wegens de hoge ligging (580 meter boven zeeniveau) maar ook wegens de bodem een van de meest begeerde wijngaarden van de Steiermark is. Wijnen van deze wijngaarden hebben altijd een typische mineraliteit.

Deze Sauvignon Blanc is klassiek geproduceerd, daardoor komt de kruidigheid en de mineraliteit van deze wijngaard tot volle uitdrukking. Een elegante geur van vuursteen. In de smaak de typische Sauvignon Blanc noten. Een wijn die zijn afkomst niet verloochend.

Aanbieding!

Kiss Neuburger Leithaberg DAC

10,50 8,50

Oostenrijkse specialiteit. In de neus de geur van groene noten en moesappel. In de smaak mooie zachte zuren, citrus, vlierbes en een beetje kruidigheid. Cremig en mondvullend. In de afdronk tonen van honing.

Wat onze klanten zeggen
Wijnland Oostenrijk

Wijnland Oostenrijk heeft een oude en rijke wijnhistorie en presenteert zich als een wijnland met een bijzonder eigen karakter. Het is een veelzijdig wijnland, dat zowel op het gebied van mousserende, droge witte wijnen, rosé wijnen, volle rode wijnen als ook zoete wijnen veel interessants te bieden heeft voor de wijnliefhebber. In toonaangevend internationale proeverijen staan met enige regelmaat Oostenrijkse wijnen bij de beste. De wijnbouw in Oostenrijk is zeer traditioneel. De oogst gebeurt vrijwel uitsluitend handmatig en veel producenten werken (grotendeels) biologisch.

Alles over Oostenrijk te weten komen
Nieuwsitems / blog

Niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Culinaire tips