Vievinum 2022: Wat een bijzondere wijnbeurs.
Eindelijk kon het weer. Na 4 lange jaren wachten vond dit jaar weer de twee jaarlijkse Oostenrijkse wijnbeurs plaats. De organisatie had in 2020 deze…
subtotaal: €9,95
Vol tropisch fruit als meloen, abrikoos, ananas uit blik en peer zorgen voor het fruit, met daarnaast honing, kaneel, marsepein, tuinkruiden, witte peper en vanille. Fijn gestructureerd in de mond met een crèmige zoetheid en elegante zuren.
Deze maand betaal je voor deze heerlijke zoete wijn geen € 9,95, maar slechts € 8,95 per fles.
Voor deze actie geldt OP=OP.
Ons aanbod is gebaseerd op een zorgvuldige selectie van zowel producenten als wijnen. Wij bieden een afspiegeling van de meest voorkomende, maar ook typisch inheemse Oostenrijkse druivensoorten en wijntypes uit de verschillende wijnregio’s.
Wijnen dus met regionale kenmerken naar druivensoort en bodem, elk met een herkenbare identiteit en bijzonder karakter.
Een rosé gemaakt van de zweigelt en cabernet sauvignon druif. Delicaat rose van kleur met een fruitige neus van aardbeien en frambozen. Lekker droog met een lange afdronk.
Hij is lekker fris en strak, deze Rosé van Zweigelt en St. Laurent. Hoge zuren, die toch aangenaam rond zijn, en een lichte mineraliteit zorgen daarvoor. Het mondgevoel is dan ook aangenaam licht, schoon en zuiver. Rode bessen, frambozen, sinaasappel en perzik gaan mooi samen met een lichte kruidigheid
Mooie roestige kleur, kruidig in de neus met duidelijke tonen van appel en rode bessen. Ingetogen fris fruitig, mooie zuren, mooi in balans. Een lichte, kruidige afdronk. Een eerlijke wijn; een pracht van een Rosé.
Een serieuze rosé gemaakt van Zweigelt, Blaufränkisch en St. Laurent, die fruit en kruidigheid mooi combineert. Rode bessen, kersen, frambozen en bloedsinaasappel zorgen voor het fruit. In de afdronk een stevige rosé, met frisse zuren en een fijne kalkachtige mineraliteit.
Aangenaam fruitig met rode bessen, frambozen, sinaasappel en aardbeien. Dat fruit krijgt gezelschap van een fijne kruidigheid en witte peper, wat hem een fijne pittigheid geeft. Rosé met ballen dus! Het mondgevoel is lekker schoon, droog en helder met frisse zuren en een fijne mineraliteit.
Fruitige vertegenwoordiger van zijn variëteit, gele peren, exotisch fruit, banaan en mango in de geur, aanhoudend en complex in de mond.
Uitnodigende geur van wijngaardperzik en mineraliteit. In de mond een mooie milde zuren met tonen van grapefruit.
Als spijsbegeleider veelzijdig inzetbaar.
In de geur vallen vooral tropische vruchten op; meloen, ananas en banaan. In de mond is het fruit vooral friszuur doordat er appel en sinaasappelschil bij komen. Tuinkruiden, ijzer, citroenrasp en muntblad vullen dat aan. Het mondgevoel is aangenaam schoon en droog met frisse zuren en een lichte mineraliteit.
Vriendelijke mensen met een top uitleg. Een aanrader.
Wij stonden op de camping Hoeve Krekelberg die vlakbij is. Konden hier terecht voor heerlijke wijn tegen zeer goede prijs. Zowel rood als wit, prima assortiment.
Mooie wijn voor een eerlijke prijs. Robert heeft altijd een goed advies en weet je elke keer weer te verrassen met iets nieuws. Top!
Tijdens het Jubileumweekend van fanfare St.Caecilia Schinnen, konden bezoekers niet alleen genieten van muzikale hoogstandjes, maar ook van Oostenrijkse wijnen van VvOW. Goede wijn en mooie muziek blijken harmonieus samen te gaan!
Jullie zijn goed bezig, ga zo door. Ik ben benieuwd naar de rode wijnen.
Robert en zijn compagnon Theo hebben ons geïntroduceerd in de wereld van Oostenrijkse wijn. Inspirerend en met leuke verhalen van hun eigen ervaringen. Zeker een aanrader.
Tijdens deze feestdagen regelmatig een flesje wijn of bubbels van VvOW opengetrokken. Ook wat flesjes cadeau gedaan. Hebben nog complimenten gekregen dat de fles bubbels zo lekker was. Heerlijke wijnen, goed en deskundig advies, hartelijke mensen. Zeker een aanrader.
Was super! Robert Cuijpers dank je wel….heerlijke wijn
Wijnproeverij was super dank je wel!
Wijnland Oostenrijk heeft een oude en rijke wijnhistorie en presenteert zich als een wijnland met een bijzonder eigen karakter. Het is een veelzijdig wijnland, dat zowel op het gebied van mousserende, droge witte wijnen, rosé wijnen, volle rode wijnen als ook zoete wijnen veel interessants te bieden heeft voor de wijnliefhebber. In toonaangevend internationale proeverijen staan met enige regelmaat Oostenrijkse wijnen bij de beste. De wijnbouw in Oostenrijk is zeer traditioneel. De oogst gebeurt vrijwel uitsluitend handmatig en veel producenten werken (grotendeels) biologisch.
Niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Eindelijk kon het weer. Na 4 lange jaren wachten vond dit jaar weer de twee jaarlijkse Oostenrijkse wijnbeurs plaats. De organisatie had in 2020 deze…
Het droomjaar 2021 trekt wijnliefhebbers uit alle hoeken van de wereld eind mei naar de VieVinum in Wenen. Op uitnodiging van Austrian Wine (Austrian Wine…
Een historisch succes voor de Oostenrijkse wijnexport: de opbrengst in geld steeg in 2021 met 29,5 miljoen tot 216,5 miljoen euro (+ 15,7%). Dit betekent…
“Kristalheldere wijnen van perfecte druiven” is de samenvatting van de oogst van 2021. Een jaar waar we nog vele jaren van zullen horen. Een prachtige…
Sekt g.U. wordt vervangen door Sekt Austria Deze aanpassing betekent een belangrijke wijziging voor Oostenrijks’ mousserende wijnen. Vanaf nu mag Sekt met een beschermde herkomst…
Drie niveau’s van Wagram DAC: Gebietswein – Ortswein – Riedenwein Na intensief overleg heeft de regio Wagram een concept DAC besluit ingediend, wat nu ondertekend…
Ingrediënten: Eiwitschuim4 eiwittenSnuf zout125 g fijne suiker1 el maïzena Biscuitbeslag:2 eieren3 eidooiers60 g suikerrasp van ¼ citroenSnuf zout60 g bloem Voor de vulling:450 ml slagroom40 g suiker1 zakje slagroomversteviger125 g abrikozenjam125 g verse abrikozenPoedersuiker Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.Doe voor het eiwitschuim de eiwitten met het zout in een vetvrije kom en klop alles met een mixer stijf op. Voeg als het eiwit schuimig begint te worden, geleidelijk aan de…
Ingredienten: 16 groene asperges1 kropje botersla 50 gr rucola 1/2 kropje rode sla 100 gr kippenlevertjes 0,1 dl witte wijnazijn 4 el olijfolie 2 gesnipperde sjalotjes 3 el honing (lavendel) mozzarella peper en zout naar smaak 1 appel Bereidingswijze: Schil de asperges en kook ze beetgaar. Schil de appel en snijd deze in stukjes. Maak in de keukenmachine een vinaigrette van de azijn, de…
Ingrediënten: 750 gr verse witte asperges250 gr gekookte schouderham, grote plakken250 gr jong belegen kaas, grote plakken100 gr bloem100 gr paneermeel2 eierenZonnebloemolieRoomboterZeezout Bereidingswijze: Schil de asperges en snijdt de onderkanten weg. Blancheer de asperges 4 minuten in kokend water met een snufje zout. Laat de asperges uitlekken en droog ze op een stuk keukenpapier. Neem…
Ingrediënten: 4 hele forellen6 eetlepel druivenpitolie4 stuks knoflookteentjes300 gram verse spinazie1 eetlepel Balsamico wit1 theelepel honing1 theelepel citroensap2 eetlepels fijne mosterd125 ml witte wijn Bereidingswijze: Forellen uitwassen en drogen. Daarna, van binnen en buiten, inwrijven met zout en peper. De spinazie bladeren kort blancheren. De spinazie met de knoflook en 1 eetlepel druivenpitolie vermengen en…
Ingrediënten: 2 eetlepels walnoten1 theelepel abrikozenjam150 gram half harde kaas (Kretschmer Kasperl)1 theelepel abrikozen of peren schnaps1 theelepel mosterd75 gram gemengde jonge sla1 scharonfruit (kaki)1 bananensjalot2 eetlepels Balsamico1 eetlepel walnootoliePeper/zout Bereidingswijze: Walnoten fijn hakken en in een droge pan roosteren. Op het laatste moment de abrikozenjam toevoegen en verdelen over de gehakte geroosterde walnoten. De…
Ingrediënten: 250 gram Roomboter300 gram Poedersuiker5 stuks eieren1 theelepel kaneel250 ml rode wijn1 pakje (16 gram) bakpoeder380 gram bloem150 gram gehakte gemengde noten150 gram gehakte chocolade Bereiding: Boter, suiker crèmig kloppen. Eieren een voor een toevoegen (voorzichtig, zorg dat alles op kamertemperatuur is ivm schiften). Gehakte noten, gehakte chocolade en kaneel voorzichtig door boter/eimengsel roeren.…